BROADVIEW | Openbaar Bestuur
Zo werkt het.

Snel, eenvoudig en intuïtief

De focus

Beleidsontwikkeling of projectmanagement in BROADVIEW begint bij het bepalen van de focus. Dit kan bijvoorbeeld zijn een "economisch gezonde regio" of een "succesvol uitgevoerd project". De focus staat centraal in BROADVIEW en wordt aangegeven met een oog op de tijdlijn.

Verzamelen & waarderen

Wanneer de focus is vastgesteld begin je met het verzamelen en waarderen van informatie. Wat is er nodig voor een succesvol project, welke factoren begrenzen de economie in de regio? Het keuzewiel in BROADVIEW helpt je hierbij. Het wiel bevat een breed scala aan aspecten met betrekking tot de praktijk van het openbaar bestuur. Van economie tot cultuur, van gebeurtenissen tot percepties.

Je selecteert eenvoudig alle aspecten die invloed hebben op jouw focus. Per aspect kun je een toelichting, score en gewicht opslaan. De scores en gewichten per aspect bepalen gezamenlijk de score op de focus.

Staan de aspecten die je belangrijk vindt niet in het keuzewiel? We helpen je graag bij het op maat maken van het keuzewiel voor jouw specifieke toepassing.

Verbinden

Aspecten kunnen niet alleen invloed uitoefenen op de focus maar ook op elkaar. Met BROADVIEW breng je op een makkelijke manier relaties aan tussen de geselecteerde aspecten. Je bepaalt hierbij steeds hoe sterk de relatie is en of de invloed positief of negatief is.

Verkennen

Nu alle belangrijke informatie is verzameld, geordend en gewogen, is het tijd voor analyse. BROADVIEW biedt hiervoor een interactieve visualisatie, waarin de samenhang tussen de aspecten direct zichtbaar en tastbaar is. Op deze manier ontdek je snel waar de hefboomwerking zit en worden dingen, die aanvankelijk niet direct zichtbaar waren, duidelijk en bestuurbaar.

Doelen & acties

Het proces stopt natuurlijk niet met deze nieuwe inzichten. Met BROADVIEW formuleer je per geselecteerd aspect doelstellingen en acties. Door een nieuwe score aan een aspect te geven, de doelscore, krijg je direct feedback: je ziet het effect van de doelscore op centrale focus. Op deze manier is het mogelijk te testen welke interventie het meeste effect heeft.

De doelstellingen en acties worden meteen zichtbaar op de tijdlijn, zodat een overzichtelijke planning ontstaat.