BROADVIEW | Leren & Werken
Zo werkt het.

Snel, eenvoudig en intuïtief

De focus

Voordat je BROADVIEW | Leren & Werken kunt gebruiken bepaal je eerst de focus. Ben je geïnteresseerd in algehele ontwikkeling dan is de focus bijvoorbeeld "individuele ontplooiing". Ben je vooral geïnteresseerd in het vergroten van je kansen op de arbeidsmarkt dan kun je bijvoorbeeld focussen op "professionele ontwikkeling". De focus staat centraal in de applicatie en wordt aangegeven met een oog op de tijdlijn.

Verzamelen & waarderen

Tijdens het eerste gebruik begin je met het verzamelen van informatie die van invloed is op jouw focus. Bijvoorbeeld, over welke kennis en vaardigheden beschik je? Welke persoonlijke eigenschappen kenmerken je, en hoe is je sociale situatie? Het keuzewiel in BROADVIEW helpt je hierbij. Het wiel is gevuld met een breed scala aan aspecten om jou en je begeleider maximaal te inspireren.

Je selecteert eenvoudig alle aspecten die invloed hebben op de focus. Per aspect kun je een toelichting, score en gewicht opslaan. De scores en gewichten bepalen gezamenlijk de score op de focus.

Staan de aspecten die je belangrijk vindt niet in het keuzewiel? We helpen je graag bij het op maat maken van het keuzewiel voor jouw specifieke toepassing.

Verbinden

Aspecten kunnen niet alleen invloed uitoefenen op de focus, bijvoorbeeld de individuele ontplooiing, maar ook op elkaar. Met BROADVIEW breng je op een makkelijke manier relaties aan tussen de geselecteerde aspecten. Je bepaalt hierbij steeds hoe sterk de relatie is en of de invloed positief of negatief is. Bestaat er bijvoorbeeld een relatie tussen jouw ambitie en je sociale situatie?

Verkennen

Wanneer je de belangrijkste informatie hebt verzameld kun je beginnen met het verkennen van je eigen situatie. Aan welke aspecten moet je werken, direct of indirect, om jouw doelstellingen te halen? BROADVIEW maakt de samenhang tussen de verschillende aspecten zichtbaar met behulp van een interactieve visualisatie. Door te kijken en te spelen met het totaalplaatje, zie je waar je met minimale inspanning een maximaal resultaat bereikt.

Doelen & acties

Natuurlijk stopt het proces niet wanneer je door hebt wat je moet gaan aanpakken. In BROADVIEW kun je per geselecteerd aspect doelstellingen en acties bepalen. Door een doelscore te bepalen per aspect krijg je direct een indicatie van de effectiviteit.

De doelstellingen en acties worden meteen zichtbaar op de tijdlijn, zodat een overzichtelijke planning ontstaat.